FOLLOW US

SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

Menu, alkohol, słodycze

Słodki stół candy bar

Wybór menu weselnego

Wybór odpowiednich dań, zarówno tych klasycznych jak i nowoczesnych, jest jedną z podstawowych decyzji, z jaką przychodzi się zmierzyć Parze Młodej. Jest szereg zasad, którymi należy się kierować. Poczynając od stylu uroczystości, przez preferencje nasze i gości, po osoby z menu indywidualnym – wegańskim, wegetariańskim. Należy również zdecydować w jakiej formie będzie serwowane menu. Potrawy będą w podgrzewaczach a może całe menu będzie serwowane? Jakie będą optymalne godziny serwowania dań?

 

Dobór alkoholi

Dostępna dziś gama alkoholi, jakie mogą towarzyszyć przyjęciu, jest ogromna. Poza wyborem wódki, Para Młoda będzie musiała zdecydować czy przyjęcie umilą również inne napoje alkoholowe – takie jak wino, whisky, piwo czy drinki mieszane. Kluczowy jest dobór ilości alkoholu. Nie chcemy przecież aby go zabrakło. Sam wybór wódki, potrafi przysporzyć bólu głowy. Rodzaj, charakter oraz temperatura serwowanego wina również nie mogą być przypadkowe i powinny korespondować z serwowanymi daniami.

 

Tort weselny i słodki bufet

Niemniej istotny jest wybór tortu. Jego wygląd jest tak samo ważny jak smak. W końcu po pokrojeniu, to kompozycja smaków przejmuje główną rolę. Większość sal weselnych oraz firm cateringowych oferuje degustację menu, która zawiera również próbne menu tortu i słodyczy – warto skorzystać z tej możliwości. Warto również zastanowić się, czy tort powinien być serwowany o północy czy może wcześniej?

Słodki bufet odgrywa przynajmniej dwie istotne role na przyjęciu. Stanowi łakomy kąsek dla amatorów słodkich pyszności a także jest piękną dekoracją. Słodycze powinny być dopasowane do naszych preferencji ale też do klimatu uroczystości i… temperatury na sali! Nasi podwykonawcy z którymi współpracujemy, potrafią stworzyć prawdziwe arcydzieła oraz dopilnować, aby wszystko odbyło się zgodnie ze sztuką.

Back To TopBack To Top